Vanja Wikström Momtrepreneur

Nostalgitripp, brun plysch och nya MER
                                                                                                      I stolt samarbete med MER
Jahapp. Där ligger jag å kravlar i gräset, några ynka månader gammal sommaren 1978. Jag ser rätt så glad ut måste jag säga - även om min tidstypiska outfit i vit- och brunrandig plysch lämnar övrigt att önska - med dagens modemått mätt.
Men. Det här inlägget skulle ju egentligen inte handla om en sommar för snart 40 år sen, eller om sjuttiotalets tveksamma barnmode (VADAN denna förkärlek för BRUN PLYSCH, liksom?). Det skulle ju handla om den klassiska drycken MER, som nyligen re-lanserats.
Saken är dock den, att när jag fick hem ett gäng MER-förpackningar inför det här samarbetet sög jag i mig en rätt så raskt - och då kom nostalgitrippen som en (mysig!) slägga i huvudet. Jag slungades tillbaka till barndomens picknickar (varför picknickar man inte oftare som vuxen?), där en 200 ml förpackning MER med sugrör ofta var lika självklar som frukten och bullen, och bryggkaffet i termos. SÅ. HIMLA. MYSIG. KÄNSLA.
Meeen - tillbaka till prispallen! ...som vi brukar säga i poddisen när vi svävat ut lite väl från ämnet och borde börja leta oss tillbaka till den röda tråden. Det här inlägget skulle ju som sagt handla om MER´s relansering. Nåt som jag är väldans stolt över att få vara en del av, eftersom MER ju faktiskt varit en del av min barndom.
Som ni ser är förpackningarna sproilans nya, SÅ fina tycker jag! Illustrationerna är inspirerade av svenska sagoböcker. Men även innehållet har fått sig ett lyft. 
Det nya receptet har en reducerad sockermängd, är enbart sötad med sötma från fruktjuicen och naturligt socker och innehåller därför 30% mindre socker än övriga icke kolsyrade drycker på marknaden. BRA, tycker jag! 
Nya MER är också gjord på svenskt källvatten från Södermanland, och är berikad med C-vitamin.
Den smakar dock precis som jag minns, och för mig är apelsin den mest klassiska av MER-smakerna. Den finns dock även i Päron, Jordgubbe samt Hallon & Blåbär!
Klicka gärna på hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!
#1 - mariaanderzon.se

Åh vad fin 💞 MER är så mycket barndom, bra att de drar ner på sockret! Skulle aldrig hälla i barn masa socker.

#2 - Amanda

Får mig att tänka på picknick med familjen och utflykt med dagis/skolan <3 Så mycket finare design nu, så gulliga!