Vanja Wikström Momtrepreneur

Min trestegsraket till sommarfina fossingar!
                                                                                               I samarbete med Apoteket
Även om det snöat och haglat (!) på sistone, så ÄR det faktiskt mitten av maj och sommaren ÄR på väg. Och en väldans härlig sak när vädret blir varmare tycker jag är att få kliva ur sina tjocka vinterpjucks och istället hoppa i nättare skor. Sandaler FTW, liksom!
Well, när denna skoswitch kommer brukar fossingarma (som ju spenderat det närmsta halvåret i vinterkängor) behöva lite fiff å piff. Detta har jag precis ägnat mig åt, och nu ska ni få min trestegsraket till mjuka, fräscha fossingar som kommer rocka sommarens sandaler. Spana in succétrion ovan - som alla dessutom är på 25% rabatt just nu!
Vi börjar med den här - Footner Exfoliating Socks. Och det här kan ju vara jordens smartaste produkt! Det är alltså ett par slags sockor som man trär på fötterna och låter sitta i en timma. Sen sköljer man fossingarna med varmt vatten, och efter omkring 5 dagar så börjar sån där trist och hård hud som man ofta har på exempelvis hälarna att trilla av. Efter omkring 10 dagar är det klart.
Jag använde sockorna för ungefär två veckor sen, och sakta men säkert har all trist och torr hud försvunnit. Nu e fötterna som nya! Obs obs att man INTE ska smörja fötterna med kräm medan behandlingen pågår (medan man fjällar alltså), då försvagar man resultatet.
Men! När jag hade fjällat klart körde jag med den här krämen varje kväll - Footmender All in One. Två pumptryckningar per fossing. Perfekt kräm för att ta hand om sina "nyfödda" fötter. Den gav en väldigt sval och skön känsla utan att vara för "fet".
Och nu då, steg tre! Jag är ju ett nagellacksfreak som ni vet. Detta gäller ju såklart även fötterna. Att stryka på ett fint lack på tånaglarna är nog det absolut snabbaste och enklaste knepet för att piffa till fossingarna på nolltid. Jag använder nästan alltid en mörkröd nyans, tycker det passar bäst till min hudfärg. Så när fötterna var mjuka och fina drog jag på två lager av nyansen Jaspis för att liksom piffa till det allra sista.
Om ni inte vet det redan, så vill jag gärna tipsa om att IDUN´s nagellack är 5-free, vilket innebär att de uteslutit 5 hälsovådliga kemikalier ur sin formula (varför gör inte alla nagellackstillverkare detta?). Åsså är de berikade med mandelolja, heja heja!
Och här har ni resultatet; mina supermjuka, fina och toknöjda fötter - i favvosommarpjucksen för tillfället!
Gör en sommaruppfräschning av vinterfossingarna ni med vettja, fiffigt att passa på nu när Apoteket har 25% rabatt på en maaaaassa utvalda produkter anpassade för just fötter (som de jag har tipsat om t ex, men det finns mycket mer att spana in).
Extra smidigt att allt finns online också (precis som Apotekets övriga sortiment), så man behöver inte ens ta sig till en butik utan kan enkelt klicka hem det man behöver. Hela kampanjen hittas här!
Klicka gärna på hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!
#2 - C

Hej Vanja! Har inget med detta inlägg att göra men jag undrar vad oljan du använde på ditt snitt hette? Minns att du ämnet det tidigare. Fött vaginalt innan men blir troligtvis snitt denna gång och jag försöker pränta in fördelarna med snitt, anser nämligen att både vaginalt och snitt är hemskt och vill typ kräka ut barnet 😅 Är stressad då jag har en 3 åring hemma och hört så mkt skräckhistorier om att man är handikappad efter ett snitt (inte får lyft, gå i trappor, pusha barnvagnen i uppförsbacke etc etc) och om man då har en 3 åring hemma som kräver mycket såsom småbarn gör blir man orolig. Är tacksam över din positiva bild av snitt och dina kloka tankar. Tack på förhand.

Svar: Finis! Jag använde http://www.silvervatten.se kolloidalt silver på ärret, vet ärligt talat inte om det hjälpte, men fick tips av en kompis. Läs in dig på länken så få¨r du veta mer. :-) Tycker också du ska läsa min förlossningsberättelse, del 1: http://vanjawikstrom.se/2014/march/forlossningsberattelse-planerat-kejsarsnitt-del-1.html och del 2: http://vanjawikstrom.se/2014/july/forlossningsberattelse-planerat-kejsarsnitt-del-2-2.html (skrev aldrig någon del 3). Min upplevelse var att jag återhämtade mig snabbt, det som var "jobbigt" var att jag inte kudne bada pga såret + att alla byxor skavde på det så jag kunde bara ha tights. Annars tyckte jag inte att det var någon fara. Jag kånkade runt på Iggy (man FÅR bära sitt barn, allt annat är bs), men drog såklart inte upp vagnen för trapporna. Man får göra det som känns bra helt enkelt och där är vi alla såklart olika. Men jag upplevde INTE mig själv som handikappad alls. Hade iofs ingen treåring hemma, men en treåring är så pass stor att man ju kan förklara varför man inte kan bära den just för tillfället, så det borde inte bli något problem heller tänker jag. Av de jag kommit i kontakt med som fött med snitt har alla haft en jättefin upplevelse både för och efter. KRAM! :-)
Vanja Wikström Momtrepreneur

#3 - Katja

Tack för tipsen! Mina fötter behöver lite omvårdnad... På er youtubekanal Familjen Wikström Malmqvist har ni fått över 30 000 prenumeranter, GRATTIS :D Skulle ni inte ha en vloggvecka då? Förresten älskar jag er youtubekanal därför att man får ta del av det härliga livet ni lever och så kan jag drömma mig in i en annan värld. Inte för att jag har det hemskt men det är sååå roligt att drömma. GRATTIS!!!

#4 - Amanda

Åh, det var längesedan jag använde sådana sockor nu! Tyckte inte att de gjorde så stor skillnad men det var mycket roligt när hud ramlade av och man riktigt kunde dra av stora bitar! Fräscht haha.... ;) Kanske hade märkt större resultat om jag använt oftare, får prova igen :D

#5 - Karin

...jag kan inte låta bli att undra, vad behöver man blanda ihop för kemikaliebomb för att få fötternas hud att trilla av? Huuu.. #partypooper