Vanja Wikström Momtrepreneur

Att planera för att bli - eller inte bli - gravid
                                                                                              I samarbete med Natural Cycles
Jag slutade med p-piller när jag var omkring 21-22 eftersom jag inte ville stoppa i mig hormonpiller i onödan, och sen dess har kondom varit det preventivmedel jag använt mig av. Det har funkat bra, men när man är i en stadig relation (oj vad sexualupplysigt det där lät, men ni hajar #ElvaÅrAndCounting) kan det vara bra med andra alternativ. Som Natural Cycles som jag nu testat, och jag måste säga att jag tycker denna uppfinning är smått genial.
Det är världens första och enda EU-certifierade preventivmedelsapp som alltså hjälper en att planera kring önskade eller icke önskade graviditeter - helt utan biverkningar. Allt man behöver är ovan duo: en basaltermomenter (extra exakt som visar temperaturen med två decimaler) och själva appen.
Det funkar på så sätt att man genom att få benkoll på sin menscykel också får benkoll på de dagar (omkring 6 per cykel) som man kan bli gravid. När man fått koll på dessa dagar kan man planera kring dem, och alltså använda appen både om man vill bli gravid - eller om man inte vill bli det.
Hur gör man då? Jo, varje morgon (det första man gör, innan man ens stigit upp ur sängen) mäter man sin temperatur under tungan med Natural Cycles termometer. Sen matar man in värdet i appen...
...som visar en röd eller grön dag, beroende på om man kan bli gravid eller inte. Så sjukt fiffigt! Vad som kan vara bra att veta är att det såklart behövs en inkörningsperiod för att appen ska få koll på just ens egen menscykel. Så man får ha lite tålamod i början och vara noggrann med att mata in sina värden, så att prognosen blir så säker som möjligt.
Såhär ser det sen ut i appen, det här är min prognos för juni och juli. Appen hjälper också till om man planerar en graviditet, genom att peka ut ägglossningen. Den tipsar dessutom om vilka dagar som är bäst att ta ägglossningtest på, nåt jag skulle behövt när vi skulle producera Iggy - jag tror jag körde ägglossningstest varenda dag i typ tre veckor för att hitta rätt ha ha.
Jag tycker att appen är väldigt lätt att använda, jag gillar också att den har extrafunktioner som att till exempel tipsa användaren om när i menscykeln det är bäst att undersöka brösten (för det gör ni väl brudar? Det MÅSTE ni!).
Det som också är bra att veta är att Natural Cycles funkar absolut bäst för de med någorlunda regelbunden menscykel.
För er som är taggade på att testa Natural Cycles har jag fått ett erbjudande att bjussa på. Beställer ni en årsprenumeration (man betalar alltså för appen varje månad) för 590 pix med koden tackvanja får ni detta:
  • 1 årsprenumeration.
  • 1 basaltermometer och ett startkit.
  • Gåvor värda 220 spänn som är relaterade till din menscykel, som ekologiska tamponger och Durex-kondomer (NC skyddar ju inte mot sexuellt överförbara sjukdomar, så fiffigt att få med såna ju).
Tycker ni att detta verkar vara en bra deal så kan ni klicka in er här, glöm inte att ange koden tackvanja
Tryck gärna på hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!
Love, love och ännu mera LOVE!
Eftersom det blev lite tight med tid i går får jag säga HAPPY CLAPPY PODDISDAAAG! ...en dag för sent. Så blir det ibland.
Veckans poddis är fylld av kärlek, eftersom Jossan nu äntligen bjussar på vem hennes nya kille är, woohooo! Så himlans gölligt!
Vi pratar också om vikten av att ha ett Varför i livet, och att man alltid ska ta med "Hur vill jag KÄNNA?" när man sätter upp nya mål. Exempel: visst är lönen och arbetsuppgifterna på jobbet söker viktiga - men hur vill jag KÄNNA på mitt arbete? Det är minst lika viktigt, oavsett om det sen gäller ett jobb, en relation, en resa eller något annat. Hur de saker vi gör i livet får oss att känna är SÅ viktigt att fundera över.
 
Vi hittas där poddar hittas. Glöm inte att gilla oss på Facebook här, härliga tävlingar dyker upp där titt som tätt - liksom andra skojigheter!
En tröja med klös för att vara lite skojsig
Jag tänkte att ni skulle få njuuuuta av Helgen i bilder-inlägget nu såhär på kvällskvisten, men det sket sig. Hinner inte få upp det, så jag lägger i stället upp den här snajdiga Momspon som jag egentligen tänkt lägga upp i morgon.
Men! Outfitten är från i söndags, så man kan ju faktiskt säga att jag i alla fall bjussar på en BIT av helgen, om än en kort sådan. Hursom - möt min nya favvotröja! RIVIG, skulle jag vilja säga! En tröja med KLÖS, som Stefan & Krister hade sagt sådär skojsigt ni vet.
Tröjan klickade jag hem från Gina Tricot (det var INSTANT LOVE när jag såg den på sajten), och jeansen hittade jag i söndags på Dr Denim.
ÄLSKAR dem! Modellen heter Nora, och det är en av er fina blogoliner som tipsat mig om den. "Du måååste prova Norajeansen från Dr Denim, du kommer älska dem!" Och yes - NI KÄNNER MIG SÅ VÄL. Jag ÄLSKAR dem!
De är svinhöga i midjan (ska visa bättre bild på en annan outfit som kommer i morgon tror jag), och sen lite morotsformade. Mom jeans, typ. Och lyssna här då: de har en längd som PASSAR MINA KORTA BEN! Halleluja!
Tröja / Gina Tricot (tror jag ska klippa av mudden nertill dock)
Jeans / Dr Denim
Pjucks / Birkenstock
Fimpar / Yes, all over the place som prins Daniel skulle sagt. Så blir det när man väljer att ta en outfitbild utanför Kvarnen.
SÅ glad i min riviga tröja! Nu kommer mitt kiddo hem närsomhelst (morfar + fru hämtar alltid på onsdagar så då får jag å Niklas 1,5 extra jobbtimma), så jag säger puss å kram och Helgen i bilder kommer i morgon!
Tryck gärna på hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!