Vanja Wikström Momtrepreneur

Tre saker jag ser fram emot med den här helgen
Nummer ett: Att få hänga med den här myskorven på en Silja Line-båt i morgon där det tydligen ska bjussas på lekland, disco och mumsig barnvänlig lunch. Kommer ju bli episkt.
Nummer två: Fylla år! På söndag blir jag 39 bast - hurra, hurra, hurra, hurraaaa! Ska käka Valborgsmiddag hos farmor Barbro, så jag ser fram emot smarrig mat, härlig majbrasa och kanske lite fyrverkerier. Och extra många kramar från myskorven och skatten då, förstås. 
Nummer tre: På måndag ska vi och Oliven, Ruben å Mackanrackarn på Kolmårdens säsongspremiär! Det blir en heldag med djurspaning, karusellåkning och rackarns glada kids. Ett episkt upplägg det med.
Härlig helg va? Nu önskar jag er en riktigt fin fredagkväll
Tryck gärna på hjärtat så jag vet vilka inlägg ni gillar bäst!
#1 - Maja

Hej Vanja!

Jag vill bara säga tack för en peppig och inspirerande blogg! Jag läser några bloggar regelbundet men har efter att av en händelse snubblat in på din blogg slutat läsa ett par av dem på grund av att jag kom till en viktig insikt - nämligen att man ska bli glad, inspirerad och lite hungrigare på livet efter att ha läst en blogg. Inte känna sig stressad och otillräcklig. Jag ville egentligen bara credda dig lite för att du faktiskt lyckas med det där förstnämnda och önska dig och familjen en trevlig och mysig helg!

Svar: Men oj. Nu blir jag alldeles rörd. 💗 vad fint att du hittat hit, och vad otroligt fina saker du säger. Vilken rackarns lördagspepp!🎉👊🏻✨😻😽💁🏼💘 puss!
Vanja Wikström Momtrepreneur

#2 - Sofia Holmdahl

Hej!

Jag bara undrar över hur du reflekterar gällande Kolmården (och förra året Parken Zoo) och djurparkers djurhållning? När ni var på Bali var ni väldigt upprörda över hur sköldpaddorna hade det medan detta går okommenterat förbi.

Hoppas ni får en fin helg! Grattis i förskott! :D

Svar: Halloj! Ja, så himla svår fråga det där. På Bali var det uppenbart att djuren far illa och missköttes, därför tog vi så starkt avstånd från Turtle Island. På Parken Zoo kändes det inte heller helt bra när vi kom dit och såg hur djuren hade det, något vi också nämnde i klippet. Vad gäller Kolmården måste jag dock säga att det kändes som en bra djurpark, så bra som de kan bli. Det är ju fortfarande djur i fångenskap, och något som man givetvis kan ta 100% avstånd från om man vill. Men för vår del så tycker vi att det känns ok om djuren har stora områden att vistas på, och verkar vara väl omhändertagna. På Kolmården fick vi verkligen den känslan, det är ju inga burar (vad vi såg) utan öppna ytor. Däremot skulle vi aldrig gå på delfinshow, och jag tycker det är märkligt att Kolmården fortfarande har ett delfinarium. Självklart kan man välja att bojkotta Kolmården pga av delfinshowerna, men det väljer vi alltså att inte göra. Kolmården jobbar ju dessutom med ett gäng insatser för att t ex bevara utrotningshotade djurarter, så det finns ju även bra saker med att stötta (bra och välskötta) djurparker. Men det är svårt. Man vill skapa fina minnen med sina barn och visa dem världen, men man vill såklart inte bidra till att djur lider. Men som sagt, vi fick verkligen intrycket av att Kolmårdens djur hade det bra. Vore intressant att höra hur du resonerar, svår fråga som sagt så ju fler åsikter att ta ställning till desto bättre. Kram!
Vanja Wikström Momtrepreneur

#3 - Åsa

Håller med om Majas kommentar, så himla bra beskrivning:) Vilken fantastisk helg för Iggy, han kommer somna i ett lyckorus på måndag :) Trevlig helg och grattis i förskott om jag inte hinner (glömmer;) gratta dig! 39 är verkligen inte en ålder du ser ut att vara i, på riktigt! 28-29 ser ju både du och Niklas ut att vara. Kram

Svar: Men TACK!🤗😽💘 gulle gulle dig! Megakram!🤗🤗🤗
Vanja Wikström Momtrepreneur

#4 - Amanda

Och vi ser fram emot att läsa om allt! :D

#5 - Johanna

Kryssning! 💞 en av de härligaste upplevelser jag gjort med Ian! Är det bara på båten eller går ni iland också?

Svar: Det var ett dagsevent, så bara några timmar. Men jaaaa, det verkar sjukt kul att åka med ungar!😻🎉
Vanja Wikström Momtrepreneur